U trendu

Stranke u RS: Moguće sankcije EU protiv Dodika pogodile bi evrointegraciju BiH

Predsednik Socijalističke partije Republike Srpske (SP RS) Petar Djokić izjavio je danas da bi se moguće sankcije Evropske unije protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koga su SAD stavile na „crnu listu“, odrazile na evropske integracije BiH.

Djokić je posle sastanka članica vladajuće koalicije (SNSD-DNS-SP RS) rekao da je ta koalciija osudila sankcije SAD protiv Dodika, ocenivši da su to sankcije protiv RS, jer Dodik „nije samo predsednik SNSD-a, već i predsednik Republike Srpske, koga su gradjani dva puta birali na tu funkciju“.

Predsednik SP je kazao da očekuju da će nova američka administracija ukinuti sankcije Dodiku ili makar razmotriti njihovo ukidanje u najkraćem roku.

On je još kazao da je vladajuća koalicija u RS uputila zahtev Savetu ministra BiH da ambasadorku SAD u BiH Morin Kormak proglasi „personom non grata“, ali da nije razmatrana mogućnost da Vlada RS prekine odnose s Ambasadom SAD u BiH.

Komentarišući poziv Tužilaštva BiH za saslušanje premijerke RS Željke Cvijanović na saslušanje u svojstvu osumnjičene zbog održanog referendum o Danu RS, Djokić je rekao da je apsolutno neprihvatljiv takav vid pritiska Tužilaštva BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar