U trendu

Sutra u Beogradu konferencija o Dejtonskom sporazumu

Koalicija nevladinih organizacija iz regiona, Igmanska inicijativa organizovaće sutra u Beogradu konferenciju „Dejton i region – 20 godina kasnije – dalje perspektive Zapadnog Balkana“ o stanju na Zapadnom Balkanu dve decenije posle Dejtonskog sporazuma.

Kako je saopštio novosadski Centar za regionalizam, koji je organizator konferencije, na skupu će biti reči o putevima i načinima rešavanja problema u regionu, u prvom redu o preostalim otvorenim pitanjima između četiri zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma, kao i o stanju i mogućima rešenja za Bosnu i Hercegovinu.

Rasprava na konferenciji poslužiće za izradu studije o dve decenije nakon Dejtona, čije je predstavljanje najavljeno na svečanoj sesiji Igmanske inicijative, 21. novembra u Sarajevu.

Na skupu u Beogradu govoriće zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji Majkl Ujehara i pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije Marina Jovićević.

Govoriće i kopredsednici Igmanske inicijative Aleksandar Popov, Vehid Šehić, Branko Lukovac, i eksperti Jovan Teokarević, Jelica Minić i Nerzuk Ćurak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar