U trendu

Svetozaru Maroviću produžen pritvor još dva meseca

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor još dva meseca visokom funkcioneru vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozaru Maroviću koji je uhapšen 17. decembra i nalazi se u pritvoru u Spužu, objavljeno je na sajtu Višeg suda.

Marović je osumnjičen kao „šef kriminalne grupe“ koja se tereti za nezakonite poslove u vezi s prometom nekretnina u u opštini Budva. Ranije je zbog toga uhapšena grupa opštinskih funkcionera, medju kojima su i dva bivša gradonačelnika Budve Rajko Kuljača i Lazar Radjenović.

Medju uhapšenima je i brat Svetozara Marovića Dragan Marović, a istim isražnim postupkom obuhvaćeni su i njegov sin i ćerka, kao i strina. Marovićeva ćerka Milena Marović Bogdanović je posle saslušanja puštena na slobodu, a sin Miloš Marović se nagodio sa Tužilaštvom da plati 380.000 evra i odleži u zatvoru godinu dana.

Branilac Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović danas je demantovao da i Svetozar Marović s Tužilaštvom dogovara uslove pod kojima bi bio pušten da se brani sa slobode.

Svetozar Marović je predsednik Političkog savjeta DPS, a dugi niz godina je bio ideolog te stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.