U trendu

Todorićeva odbrana sa slobode košta više od milion evra

ZAGREB – Osnivač Agrokora Ivica Todorić može da se brani sa slobode, ako položi kauciju od 7,5 miliona kuna, nešto više od milion evra, zvanično je danas saopštilo vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu.

Portparol suda Krešimir Devčić je rekao da je Sud odbio žalbu odbrane Ivice Todorića , odbilo je žalbu obrane Ivice Todorića pa je rešenje o određivanju istražnog pritvora postala pravosnažna zbog opasnosti od bega.

Prema odluci veća, istražni zatvor može se zameniti kaucijom u visini od 7,5 miliona kuna u gotovini, preneli su hrvatski mediji.

Kauciju neće moći da isplati zalogom nekretnina u toj vrednosti.

Ukoliko Todorić uplati kauciju, prema njemu će biti primenjene posebne mere opreza, oduzimanje putne isprave i zabrana napuštanja mesta boravka.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, kao i 12 Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.