U trendu

Tramp dobio spomenik u Sloveniji – i gori je Melanijinog (foto)

Drveni spomenik američkog predsednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Navodeći da je spomenik visine preko sedam metara sagrađen u mestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara severoistočno od Ljubljane, „Vašington post“ piše da je predsednik Tramp konačno dobio spomenik u domovini svoje supruge, ali i da je moguće da mu se neće svideti.

List piše da je na spomeniku Tramp prikazan odeven u plavo odelo sa crvenom kravatom, kao i da se u njegovim plavim očima ogleda „žestina“ u pogledu.

Trampova desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cela statua, kako navodi list, liči na „božićnu krckalicu za orahe“.

Čini se, takođe, da statua još nije dovršena, s obzirom da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe, navodi „Vašington post“.

Statua je postavljena preko puta lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji meštani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu, dodaje američki list.

Čovek koji je osmislio statuu i koji je dao intervju za lokalnu televiziju Kanal A, ali i koji nije imenovan, kaže da je imao ideju da Trampa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode, piše „Vašington post“.

Umetnik, kome je grupa mladih ljudi pomogla u izgradnji statue, rekao je u televizijskom intervjuu da spomenik „predstavlja provokaciju, zato što je svet pun populizma“, prenosi „Vašington post“.

Navodeći da su o Trampu u Sloveniji mišljenja podeljena, vašingtonski dnevnik piše da ga mnogi Slovenci poštuju, naročito zbog toga što je njegova supruga postala najpoznatija ličnost iz Slovenije.

List piše i da je statua postavljena tako da Trampovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada devojka kako bi se posvetila karijeri manekenke.

(Tanjug)

Napišite komentar