U trendu

Tramp zainteresovan za hrvatske teme

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović sastala se danas bilateralno sa američkim predsednik Donaldom Trampom u Varšavi na marginama skupa „Inicijative triju mora“, koju su zajednički pokrenule Hrvatska i Poljska.

Hrvatski mediji su izvestili da su Tramp i američka delegacija iskazali tom prilikom, kako se navodi, veliki interes za sve teme koje je otvorila hrvatska predsednica, uključujući i LNG terminal.

Predsednica Grabar Kitarović je, dodaje se, Trampu iznela i stav o arbitraži, a razgovarali su i o situaciji u Jugoistočnoj Evropi.

Inicijativa tri mora nije inicijativa protiv nemačkog uticaja, Rusije ili američki trojanski konj u Evropi“, poručeno je iz kabineta predsednice Grabar Kitarović uoči sastanka na vrhu Inicijative na kojem osim predsedika Poljske i Hrvatske učestvuje devet predsednika i američki predsednik Tramp.

(Tanjug)

2 komentara
  1. goran manic

    Hitno šaljite Zoranu!

  2. goran manic

    Dakle, naš vladajući dvojac, AV-AB, (AV kao Merkelin paž i Hilarin donator i AB kao… pa – to što jeste) ne pruža nikakve nade pored Kolinde, koja je očigledno Trampov tip. Opet će nas Hrvati nadigrati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike