U trendu

Tročlano Predsedništvo BiH u dvodnevnoj poseti Sloveniji

SARAJEVO – Članovi Predsedništva BiH, Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, boraviće od danas u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Sloveniji, gde će im domaćin biti slovenački predsednik Borut Pahor.

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima za članove Predsedništva BiH biće upriličena danas na Kongresnom trgu u Ljubljani, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Nakon svečanog dočeka članovi Predsedništva BiH položiće vence na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsednikom Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

Zvanični susret članova Predsedništva BiH s predsednikom Slovenije planiran je za danas u Predsedničkoj palati.

Protokolom posete predviđen je i susret s predsednikom Državnog zbora Slovenije Dejanom Židanom, najavljeno je iz Predsedništva BiH.

Članovi Predsedništva BiH će posetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i pogledati izložbu fotografija „Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja“.

U četvrtak, 5. decembra, na Novoj univerzi biće održana predavanja članova Predsedništva BiH i predsednika Pahora, kao i članova akademske zajednice o temi „Pogledi/stavovo na ustavnopravna pitanja BiH“.

Protokolom posete, kao poslednji susret, najavljene je sastanak delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Slovenije na čelu s predsednikom Marjanom Šarecom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.