U trendu

Turisti, oprez: Za šetnju bez majce platićete 500, u kupaćem 600 evra?

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada i zato će, po ugledu na Hrvatsku, uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu, prenosi RTCG.

„Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susednih država, gde je, primera radi, na Hvaru turistama istaknuto obaveštenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja, pa je tako za šetnju bez majice predviđena kazna od 500, a u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra“, kazali su iz nadležnih opštinskih službi.

Kako su naveli, odlukom se mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Moravac

    „Čula žaba da se podkivaju konji-pa i ona podigla nogu..!“ Falsifikat država,falš „prešjednik“,falš „natovci“,feler im raskolnički Dedeić,šverc im je najrazvijenija grana, ne računajući procenat fekalnog udela u „pjeni od mora“ oko plaža,hotela bez dovoljno vode ! Ko bi rekao da smo nekad bili braća,možda samo zbog onih 1 % od bruto ličnog dohodka-što smo im 20 godina slali nakon zemljotresa ?Nisu čestito potpisali primirje sa „Đaponezima“-a već zaveli sankcije „Majci Rusiji“ !!Fukoš ! P.S./Izvinjavam se pravim ljudima iz Crne Gore,napaćenih progonima što su lojalni i Srbiji i Njegošu.

  2. Građanin

    Samo napred, i na ulazu u Crnu Goru da se uplati 1000e kao depozit. U stvari, oni bi hteli da im se novac za letovanje pošalje, a da niko ni ne dolazi.

Napišite komentar