U trendu

Tuzi: Tri osobe uhapšene,krivična prijava protiv Đeljošaja

PODGORICA – Tri osobe uhapšene su nakon jutrošnje kontrole tri ugostiteljska objekta u Tuzima zbog sumnje da su počinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopštio je državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Vukas Radonjić.

Radonjić je, povodom današnjih dešavanja u Tuzima, izdao obavezujući nalog policiji da podnese krivičnu prijavu i protiv predsednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo pozivanje na otpor, prenose podgoričke Vijesti.

Kako navode, Radonjić je izdao nalog i protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Tuzi Redžepa Čunmuljaja i jednog komunalnog policajca zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo pozivanje na otpor putem pomaganja.

„Dežurni državni tužilac je dao obavezujući usmeni nalog policiji i da, nakon što su se okupljeni građani Tuzi razišli, obavi kontrolu ugostiteljskih objekata, radi utvrđivanja da li postupaju po naredbama Ministarstva zdravlja, te službeno dokumentuje svako nepostupanje i preduzme neophodne radnje radi dokazivanja krivičnog dela protiv zdravlja ljudi i krivičnog gonjenja učinilaca“, zaključio je Radonjić.

Građani podgoričke opštine Tuzi, u kojoj žive većinski Albanci, predvođeni predsednikom Nikom Đeljošajem blokirali su ranije danas međunarodni put iz protesta zbog epidemiološke mere zatvaranja ugostiteljskih objekata u toj i još nekoliko crnogorskih opština, koja je na snagu stupila jutros.

Smatraju da je takva mera za Tuzi doneta iz političkih razloga i revanšizma vlade nakon sto su na centralom trgu nedavno bile istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.