U trendu

U BiH nema zaraženih od koronavirusa

DOBOJ – Predstavnici više nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, uključujuči i lekare i medicinsko osoblje, danas su sa zajedničkog sastanka u Doboju poručili da u toj zemlji nema zabeležen nijedan slučaj koronavirusa, a da su vlasti spremne na pojavu ovog virusa.

„Dogovorili smo koordinarano delovanje ukoliko se pojavi slučaj koronavirusa u BiH, što nije isključeno. Ne treba, međutim, dizati paniku među građanima, virus se može kontrolisati ako se držimo procedura koje se nalažu“, rekao je posle sastanka premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Dodao je da su usaglašene procedure delovanja prema osobama s potencijalnim simptomima zaraze koronavirusom, prenela je Hina.

„Sve bolnice i zdravstvene ustanove širom BiH mogu takve slučajeve kontrolisati u svom području, a prema Kliničkim centrima se upućuju pacijenti s većim stepenom oboljenja“, naveo je Višković.

Tema sastanka bili su i razgovori o hitnoj nabavci potrebnog medicinskog materijala.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić istakao je da su do sada svi testovi na pojavu koronavirusa bili negativni.

Današnji sastanak u Doboju o problemu koronavirusa prvi je zajednički susret entitetskih zvaničnika i predstavnika države BiH koja zapravo, osim koordinirajuće, nema nikakve nadležnosti u oblasti zdravstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.