U Budvi protest roditelja zbog načina odvijanja nastave

BUDVA – Uprkos najavi otvaranja škola, u Budvi je danas održan protest roditelja nezadovoljnih merama Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti i načinom na koji se odvija nastava u školama.

“Hoćemo u školu”, “Zdravi ali glupi”, “Izgubi oči, a ništa ne nauči”, “Obrazovanje je skupo, neznanje je još skuplje”, poruke su sa skupa ispred Starog grada koji su organizovali nezadovoljni roditelji zbog načina na koji se izvodi nastava i nemogućnost da se roditelji izbore za slobodu izbora na koji način će dete pohađati nastavu.

Predstavnica roditelja Gabrijela Zajac poručila je predstavnicima nove vlasti da je u pitanju diskriminacija, te da nije dato pravo roditeljima na slobodu izbora na koji način će deca pohađati nastavu, prenose „Vijesti“.

„Oduzeto nam je pravo na izbor i slobodnu odluku da li će naše dete nositi masku u učionici i, dok sedi sam u klupi na propisanoj distanci . Oduzeto nam je oravo da sami odlučimo da li će naše dete pohađati redovno školu ili će ići on line. Nametnute su mere koje apsolutno kose se sa svim onim što se dešava mimo škole”, navela je Zajac.

Ona je rekla da predškolske ustanove i dalje redovno rade, bez obaveznih maski, da je deci uskraćeno fizičko vaspitanje, da noćni klubovi rade bez maski i poštovanja distance.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.