U trendu

U Dardi HDZ delio učenicima sveske sa nacionalnim oznakama

OSIJEK – U Opštini Darda kod Osijeka prvog dana školske godine opštinski odbor HDZ podelio je učenicima sveske sa hrvatskim simbolima i porukom: „Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili, nemamo ništa s tim“, što je izazvalo polemike na društvenim mrežama.

Fotografiju sporne sveske na Fejsbuku je objavila sestra 12-godišnje učenice i istakla da se Opština pobrinula da deca nauče razliku između „naših“ i „njihovih“.

„Na ovoj fotografiji je beležnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njeni vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenih .Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju đecu naučili koja je razlika između ‘naših’ i ‘njihovih’, Opština se pobrinula da decu ipak upozna s gore navedenim pojmovima. S ponosom kažem da ova beležnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu…“, napisala je, između ostalog, sestra 12-godišnje devojciče.. HDZ, Općinski odbor Darda, hvala na poklonu“, navela je.

Oglasio se potom OO HDZ porukom da je to sramota i, kako su naveli, vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite.

„Ako vas vređa hrvatska zastava i hrvatski vojnik, onda vam nije jasno gde žzivite i nije vam jasno da manjine moraju da poštuju državu u kojoj žive na način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune“, poručili su iz HDZ, preneo je zagrebački Večernji list.

Opština je odbila odgovornost, kao i škola čiji direktor Janoš Boni tvrdi da naslovnicu sveske nisu ni videli ni odobrili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.