U Kostajnici sedam objekata neupotrebljivo, 135 za sanaciju

BANJAUKA – Timovi za kategorizaciju pregledali su 1.490 objekata u Kostajnici, od kojih je sedam urušeno u zemljotresu krajem decembra, izjavio je portparol opštine Aleksandar Pašić.

„Sedam objekata je pretrpelo šesti stepen oštećenja. Ova kategorija znači da su objekti urušeni u zemljotresu ili su oštećeni u tolikoj meri da je njihova sanacija nemoguća“, rekao je Pasić u izjavi za Srnu.

Reč je, dodao je, o podacima zaključno sa 4. februarom.

Naveo je da je 135 objekata kategorisano od trećeg do petog stepena oštećenja, što znači da će za njihovu obnovu biti potrebni projekti rekonstrukcije i sanacije, kojima će biti određeno da li će biti rušeni ili sanirani.

Pašić je kazao da je 106 objekata označeno drugim stepenom oštećenja, a 303 su dobila oznaku prvog stepena.

„Šestim stepenom se obeležavaju objekti koji su urušeni, značajno oštećeni objekti kategorišu se petim, četvrtim i trećim, dok se manje oštećeni označavaju prvi i drugim“, precizirao je Pašić.

Prema njegovim rečima, značajno su oštećeni i objekti opštinske uprave, Radija Kostajnica, Srednjoškolskog centra, parohijski dom i zgrada magistrata u kojoj su bile seštene poslovnice Poreske uprave i Fond PIO Republike Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.