U trendu

U Skoplju medjunarodna akcija hapšenja zbog izdavanja falsifikovanih pasoša strancima

U akciji policije Severne Makedonije danas prepodne je uhapšeno desetak policajaca zbog sumnje da su deo lanca za falsifikivanje pasoša i ličnih dokumenta, objavili su lokalni mediji.

Ta velika policijska akcija se, navodi se, realizuje u koordinaciji sa Interpolom i Kancelarijom za istrage Američke ambasade, nakon više od jedne godine istrage i dokumetovanja rada te kriminalne grupe.

Prema izvorima iz policije, jučeračnji brifing jedne političke partije u kojem je iznela informacije za aferu koju je nazvala „Mafija“, naprevljen je kako bi se sabotirala ta medjunarodna akcija koja je još u toku. Više informacija je najavljeno nakon završetka akcije.

Agencija MIA je podsetila da je juče najveća opziciona partija VMRO DPMNE objavila saopštenje u kojem navodi da su premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski „omogućili da balkanski narko bosovi dobiju makedonske pasoše i dokumente“.

Prema toj partiji, policijski aparat je izdao putne isprave sa lažnim identitetom i „vodji ozloglašenog Škaljarskog klana za trgovinu drogom Jovanu Vukotiću i vodji turske mafije Sedatu Pekeru“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.