najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ubijeni i opljačkani turisti na severu Albanije

Dvoje čeških turista, 27-godišnji muškarac i 36-godišnja žena sa zapada Češke ubijeni su i opljačkani na severu Albanije u Prokletijama u Nacionalnom parku Teti  koji poslednjih godina obilaze stotine čeških turista i sa turističkim agencijama.

“Pronađeni su u prostreljenom automobilu. Istragu vodi albanska policija a tela su odvezena u Tiranu na obdukciju. Već je utvrđen i njihov identitet, stupamo u vezu sa porodicama”, potvrdila je češkom radiju šture vesti iz medija portparol češkog Ministarstva inostranih poslova Mihaela Lagronova.

Policija je automobil sa ubijenim turistima pronašla na planinskom putu, blizu logora oko 70 kilometara od Skadra, karoserija je bila prostreljena, a u automobilu je nađena automatska puška, javljaju češki mediji.

Česi su ubijeni i opljačkani u petak tokom noći a kola su nepoznate ubice gurnule sa stene u provalije, kako bi ubistvo izgledalo kao saobraćajna nesreća.

Albanska policija ne isključuje mogućnost da je jedan od pljačkaša putovao sa turistima u automobilu.

Pre 14 godina u istoj oblasti nestalo je misteriozno troje mladih Čeha, a otac te dvojice mladića koji su zajedno sa drugaricom pošli na letovanje u Albaniju čak se obratio albanskoj narko mafiji da mu pomogne da decu nadje.

Albanska vlada je tada raspisala nagradu od 40.000 dolara za informacije o nestalim Česima, ali do danas nisu nadjeni ni živi, ni njihovi posmrtni ostaci.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike