U trendu

Uhapšen ambasador Crne Gore u Poljskoj

Ambasador Crne Gore u Poljskoj i bivši ministar zdravlja Budimir Šegrt uhapšen je danas, saopštio je potpredsednik Vlade Dritan Abazovic.

„UhapÅ¡en bivÅ¡i ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Å egrt. Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet!“, napisao je Abazović na Tviteru.

Abazović je dodao i da ce dokazati da je drÅŸava jača od organizovanog kriminala.

Specijalna drÅŸavna tuÅŸiteljka Lidija Vukčević odredila je zadrÅŸavanje do 72 sata Å egrtu, nekadaÅ¡njem direktoru privatne bolnice „Meljine“.

Å egrt je u svojstvu osumnjičenog sasluÅ¡an za zloupotrebu poloÅŸaja u slučaju „Meljine“, u kojem, osim njega, tuÅŸilaÅ¡tvo sumnjiči joÅ¡ nekoliko osoba, prenosi RTCG.

Vukčevićeva je 25. decembra na konferenciji za novinare saopÅ¡tila da su istragom kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je drÅŸava oÅ¡tećena za najmanje 10 miliona evra.

„U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Å . i M.B. izvrÅ¡ili produÅŸeno krivično delo zloupotreba poloÅŸaja u privrednom poslovanju iz člana 172 Krivičnog zakonika Crne Gore““, rekla je, pored ostalog, Vukčevićeva novinarima.

Oni su, kako je dodala, u junu 2008. godine, kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačinjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zaključili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cenu od 25 miliona evra.

„Tim ugovorom se kupac obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cene, izvrÅ¡i investiciona ulaganja u iznosu od 119 miliona evra i da će kao obezbeđenje za uredno izvrÅ¡enje obaveze iz ugovora, predati prodavcu učidbenu garanciju u iznosu od deset miliona evra“, rekla je tada Vukičevićeva.

Vukčevićeva je kazala da je kupac ugovorom bio obavezan da uloÅŸi 119 miliona evra, a da je uloÅŸeno svega 17.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar