U trendu

Uhapšen u Podgorici zbog veće količine oružja

Crnogorska policija uhapsila je danas mladića iz Podgorice osumnjičenog da je prošle godine crnogorskom državljaninu predao veću količinu oružja za krijumčarenje u Francusku, koje je u novembru zaplenjeno u Nemačkoj.

Policija je uhapsila Neša Ajkovića (24) iz Podgorice, za koga se sumnja da je predao veću količinu oružja crnogorskom državljaninu Vladanu Vučeliću, koje je kod njega, par dana uoči novembarskog terorističkog napada u Parizu, pronašla policija Nemačke, rečeno je na konferenciji za novianare.

„Policija je u saradnji sa policijama Nemačke i Francuske prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da je Ajković nabavio veću količinu oružja i eksplozivnih materija, a zatim ih spakovao u vozilo koje je od agencije iznajmio i preuzeo Vučelić kako bi ga transportovao do Pariza, gde je trebalo da ga sačeka Ajković“, saopštila je policija.

Partnerske službe iz Nemačke i Francuske su u novembru obavestile policiju Crne Gore da podaci kojima su tada raspolagale ne povezuju hapšenje Vučelića sa terorističkim napadom od 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Vučelić je uhapšen 5. novembra kod Minhena, u Nemačkoj, a u vozilu kojim je upravljao pronadjeno je oružje. Policija je tada pronašla osam kalašnjikova, osam okvira pušaka, dva pištolja, jedan revolver, dve ručne granate, 200 grama TNT eksploziva sa detonatorom i 150 komada municije.

Vučelić je poreklom iz Pipera, sezonski je radnik kompanije „Plantaže“. S vremena na vreme radio je kao nadničar, nije oženjen, nema dece i živeo je sam u baraci na Koniku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.