U trendu

Uhapšena supruga albanskog predsednika

Stotine policajaca okupiralo je noćas centar Tirane, obezbeđujući rušenje zgrade nacionalnog teatra, koja je sravnjena sa zemljom uprkos oštrom protivljenju albanskih intelektualaca i opozicije. U toku je protest, a demonstranti policiju gađaju petardama. Među 50 uhapšenih i supruga albanskog predsednika.

Na stotine Albanaca okupilo se u centru Tirane, protestujući zbog rušenja zgrade nacionalnog teatra, koji su lokalne vlasti sravnile sa zemljom u akciji koja je počela oko četiri sata ujutro, javljaju albanski mediji.

Sudbina ove zgrade bila je predmet oštrih polemika vlade Edija Rame i intelektualaca, koji su se snažno protivili rušenju objekta koji se smatra delom albanskog nacionalnog nasleđa.

Odmah nakon rušenja, usledio je talas oštrih reakcija, a nekoliko stotina Albanaca okupilo se u centru grada, gde demonstranti bakljama i petardama gađaju policajce.

Policija je uhapsila oko 50 osoba, uključujući i suprugu albanskog predsednika Iljira Mete, prenosi RTS.

Opozicija tvrdi da je policija blokirala nekoliko ključnih saobraćajnica, sprečavajući da protivnici vlade Edija Rame dođu u Tiranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.