U trendu

Uhapšeni vlasnik i kapetan broda kod Hvara

HVAR – Splitsko-dalmatinska policija saopÅ¡tila je da je zavrÅ¡eno kriminalisticko istraÅŸivanje o smrti italijanskog menadÅŸera i trovanju joÅ¡ pet osoba na brodu kod Hvara, kao i da su uhapÅ¡eni vlasnik broda i kapetan.

„Policijski sluÅŸbenici PU splitsko-dalmatinske dovrÅ¡ili su kriminalističko istraÅŸivanje juceraÅ¡njeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronaden mrtav muÅ¡karac, a pet osoba je zbog teÅ¡kog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizovano (tri punoletne osobe – rođeni 1955, 1963. i 1975, te dvoje dece – rođeni 2008. i 2014, svi drÅŸavljani Republike Italije). Nakon ukazane lekarske pomoći u KBC Split, utvrđeno je da su deca ÅŸivotno ugroÅŸena“, navodi se u saopÅ¡tenju policije, prenosi Index.hr.

Obdukcija je potvrdila da je muÅ¡karac, drÅŸavljanin Italije, na brodu u Hvaru preminuo zbog trovanja ugljen-monoksidom. Oglasili su se i iz splitske bolnice i poručili da je stanje devojčice i dečaka koji su se takođe otrovali na istom brodu i dalje kritično.

Da je izvor opasnog ugljen-monoksida očito na brodu kojim su plovili uverili su se danas i istraÅŸitelji tokom uviđaja na brodu, prenosi Index.hr.

Na brodu na kojem se u utorak dogodio incident sa trovanjem italijanskih turista kod Hvara, ponovljen je i danas kada je jednom policajcu pozlilo pa je intervinisala Hitna pomoć.

Vazduh na brodu „Atlantia“ je i očigledno i dalje jako toksičan i opasan, piÅ¡e hrvatski Jutarnji list i podseća da je od trovanja juče preminuo italijanski privrednik Eugenio Vinči, dok je dvoje dece starosti pet i 14 godina u kritičnom stanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.