U trendu

Uložena žalba na novo rešenje za pritvor generalu Savčiću

BANJA LUKA – Advokat generala Milomira Savčića, Miodrag Stojanović, uložio je danas žalbu na novo rešenje Suda Bosne i Hercegovine, kojim je, na predlog Tužilaštva BIH njegovom klijentu određen pritvor po osnovu opasnosti od bekstva jer je nedostupan organima BiH.

Sud je doneo ovo rešenje nakon što je odbio žalbu Stojanovića na rešenje o pritvoru zbog kršenja mera zabrane kontakta sa medijima, prenosi RTRS.

Sud BiH je 10. avgusta zatražio raspisivanje međunarodne poternice za Savčićem, optuženim da je, u svojstvu komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske, pomagao u kako se navodi, „genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine“, nakon što sudski policajci dan ranije nisu mogli da ga pronađu na adresi nekoliko časova po određivanju pritvora.

Kako se navodi, prvo rešenje o odredivanju pritvora Savčiću Sud BiH doneo je 9. avgusta zbog nepoštovanja izrečenih mera zabrane kojim mu je zabranjeno kontaktiranje sa predstavnicima štampanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na postupak koji se vodi protiv njega, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim postupkom.

„Ja sam uložio prigovor na ovu odluku koju je Sud BiH odbio, a Tužilaštvo je, pre nego što je došlo rešenje za moju žalbu za određivanje pritvora, podnelo novi predlog za pritvor Savčiću, sada zbog opasnosti od bekstva,“ rekao je Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.