U trendu

Policija sprečila linč: 200 hrvatskih huligana krenulo palicama na Bajagu!

Koncert Bajage i Instruktora na hrvatskom festivalu „San sustipanske noći“ umalo je pretvoren u masakr i linč srpskih muzičara.

Nekoliko sati pre koncerta, policija je primetila grupisanje desetina mladića blizu pozornice i bilo je jasno da se sprema incident.

Plan huligana kojih je na kraju bilo oko 200, bio je da na binu bace topovski udar a onda da s palicama krenu na Bajagu i ostale muzičare, dok bi u publiku bacili suzavac.

Dok su hrvatski policajci pravovremenom akcijom sprečili huligane da ostvare svoje namere, vozilo organa reda blokiralo je izlaz sa koncerta pa oni nisu imali kud nego da pokorno pristanu na legitimisanje i privođenje.

Kako se i tokom koncerta Bajage ne bi dogodio neki novi problem, desetak policajaca stajalo je blizu bine pod punom ratnom opremom, piše Slobodna Dalmacija.

 

Jedan od policajaca tom prilikom dao je izjavu za hrvatske medije.

„Slušaj, j..e mi se za Bajagu, on ionako ima svoje čuvatre. Ja branim ove normalne i kulturne ljude koji su došli da se zabave bez obzira na to da li mi se sviđa njihov način zabave ili ne, branim ovaj grad da budale ne sj…u turističku sezonu“, rekao je jedan od policajaca, prenosi Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.