U trendu

UNMIK osudio napad na sedište televizije RTK

Specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu Zahir Tanin osudio je napad na prostorije Radio-televizije Kosova (RTK) u Prištini.

„Napadi te vrste nikad nisu opravdani i samo štete budućnosti Kosova“, istakao je Tanin, navodi se u saopštenju UNMIK-a.

Tanin je apelovao da se počinioci tog napada izvedu pred lice pravde i obećao punu podršku UNMIK-a u istrazi tog incidenta.

U dvorište sedišta RTK u Prištini je u ponedeljak kasno uveče bačena ručna bomba, saopštila je sinoć kosovska policija, a odgovornost za taj napad preuzeli su aktivisti koji protestuju protiv planiranog sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, javlja Rojters.

Predajnici u dvorištu RTK su blago oštećeni, ali nema žrtava i emitovanje programa nije bilo prekinuto, rekao je danas neimenovani policijski zvaničnik, prenosi britanska agencija.

Za napad ručnom bombom na RTK odgovornost su preuzeli aktivisti koji žive u blizini granice sa Crnom Gorom, kako je navedeno u pismu koje su danas objavili kosovski mediji.

Ista grupa je saopštila da je, takođe, ispalila granatu na kosovski parlament pre dve nedelje, pri čemu nije bilo žrtava, navodi Rojters.

(Tanjug)

Napišite komentar