U trendu

UNRS o izjavama Šešelja:REM da pokrene postupak

BANJALUKA – Udruženje novinara Republike Srpske (UNRS) pozvalo je Regulatornu agencija za elektronske medije Srbije (REM ) da pokrene postupak protiv lica odgovornih za, kako navode, uvrede koje je na račun novinarke RT Republike Srpske Nataše Miljanović Zubac u jutarnjem programu „Hepi televizije“ izneo lider SRS Vojislav Šešelj.

Kako se navodi u saopštenju Udruženje novinara najoštrije osuđuje kako kažu nečuveni sadržaj realizovan u programu medija sa nacionalnom frekvencijom i pozivaju ostale nadležne institucije i udruženja, medijske kuće i političke organizacije da zaštite dostojanstvo Miljanović Zubac i pomognu da se osujete i nagovještaj ibudućih napada na medijske radnike.

„U istoriji našeg Udruženja nije zabilježen ni približno nečovječan medijski istup političara uporediv sa ovim pokušajem javnog sramoćenja koleginice Miljanović Zubac i njene teškom tragedijom pogođene porodice“, navodi se u saopštenju.

Vojislav Šešelj je u jutarnjem programu TV Hepi u kontekstu kritika na račun morala vladike Grigorija izneo tvrdnje o navodnoj ljubavnoj aferi koju je on imao sa novinarkom Nataša Miljanović Zubac, uz tvrdnju da je to bio razlog za samoubistvo njenog muža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar