U trendu

URA: Prvo budžet, pa funkcionisanje vlasti

PODGORICA – Iz GI URA Dritana Abazovića odgovorili su danas koaliciji Za budućnost Crne Gore da je državi interes na prvom mestu, a ne sporazum o funkcionisanju vlasti, što je predložio Demokratski front.

Za ovaj pokret je na prvom mestu, kažu, izglasavanje budžeta, nakon čega se može pričati o svemu što blokira njeno funkcionisanje i o svim političkim kombinatorikama.

U saopštenju URA kažu da zbog neusvajanja budžeta trpe svi građani i da državi zbog toga preti kolaps u mnogim oblastima.

“Ako mislimo o građanima onda je stvar jasna što se tiče našeg priorietnog poteza u ovom trenutku. Svako ko ne misli tako insistiraće na drugim stvarima, praviti opstrukcije i ne dozvoljavati da država funkcioniše. Neodgovorno je što nemamo budžet i zbog toga ne treba da trpe građani, treba da pokažemo odgovornost pred turističku sezonu”, naveli su iz URA.

Poručili su i da se njihovo učestvovanje u vlasti sa ideološki različitim strankama u parlamentarnoj većini može bazirati isključivo na Sporazumu koji su potpisala tri lidera pred formiranje vlasti posle 30. avgusta, kada su održani parlamentarni izbori u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.