U trendu

Ustaški pozdravi na obeležavanju Oluje u Kninu

Grupa od četrdesetak muškaraca obučenih u crne majice je oko 14 sati na kratko blokirala glavnu ulicu u Kninu pevajući ustaške pesme i uzvikujuću ustaški pozdrav, što su gradjani prijavili policiji, javila je agencija Hina.

U poslepodnevnim satima na internetu je objavljen snimak na kojem se vidi nekoliko mladića i devojaka kako, prateći ritmovima Tompsonove pesme, pale zastavu Srbije.

Neki u grupi su podizali ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao „Za dom“, a ostali odgovarali „Spremni“. Okupljeni su palili baklje, pa je na trenutak bila slaba vidljivost na tom delu puta. Saobraćaj je nakratko bio blokiran, a kolona automobila, u kojoj je bio i policijski kombi, nekoliko minuta nije mogla da prodje kroz glavnu ulicu.

Deo okupljenih, koja je prethodno izašla iz obližnjeg kafića, u vidno alkoholisanom stanju, udarala je po krovovima automobila, prenela je Hina.

Portparolka šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila je incident i rekla da policija postupa po prijavama gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.