U trendu

Uz pomoć plastičnog pištolja 63-godišnji Skopljanac opljačkao jedno finansijsko društvo

Tužilaštvo u Skoplju podiglo je danas optužnicu protiv jednog 63-godišnjeg Skopljanca i njegovog 31-godišnjeg saučesnika koji su preteći plastičnim pištoljem opljačkali jedno finansijsko društvo.

Kako se navodi u saopštenju, dvojica optuženih su u novembru prošle godine došli pred prostorije finasijskog društva, mladji je ostao da čuva stražu pred vratima objekta, dok je stariji ušao unutra, dvojici zaposlenih zapretio plastičnim pištoljem i iz sefa i fijoka uzeo 303.606 denara (oko 5.000 evra).

„Dvojica optuženih su zatim pobegli prema Kamenom mostu (u centru Skoplja), ali su ih ovlašćena službena lica presrela, uhapsila i oduzela im pare“, navodi osnvno skopsko tužilaštvo, ali ne precizira o kojoj vsti finansijskog društva se radi.

Optužnica dvojicu uhapšenih Skopljanaca tereti da su kao saizvržitelji počinili krivično delo „razbojništvo“, a tužilac Osnovnog krivičnog suda Skoplje zatražio je da im „produži pritvor, jer i dalje postoji opasnost od bekstva, mogućnost da utiču na svedoke ili da ponove delo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.