Varga: Bajden će možda zbog medija uticati na EU da kazni Mađarsku

BUDIMPEŠTA – U članku koji je objavio briselski Politiko iznet je predlog da budući američki predsednik Džo Bajden treba da interveniše u unutrašnjoj politici Evropske Unije i podrži snage koje teže kažnjavanju Poljske i Mađarske, izjavila je danas mađarska ministarka pravde Judit Varga.

„Očekuje se dobro ciljani udarac od strane novog američkog lidera u odbrani liberalne demokratije“, rekla je Varga u postu na mađarskom i engleskom jeziku na svom Fejsbuk nalogu, prenosi MTI.

„Mogli bismo čak nazvati komičnim da štampa predlaže upotrebu američke sile protiv evropskih zemalja. Ali takođe znamo da se, nažalost, većina političara plaši moći međunarodnih liberalnih medija i radije će slediti njihova očekivanja ako žele da ostanu popularni u međunarodnoj politici “, dodala je ona, objašnjavajući zašto je takav potez novog američkog predsednika moguć.

Varga je na kraju u svojoj izjavi zaključila i da će „mađarski narod“ uvek braniti mađarsku demokratiju od stranih napada, i „tako ć biti i na dalje“, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.