U trendu

Vijesti: Izbor šefa policije na čekanju

PODGORICA – Maratonsko većanje o tome ko će biti novi šef Uprave policije Crne Gore nije okončano sinoć do kasno, jer u Vladi nisu mogli da se dogovore o tome ko će od kandidata koji su ušli u uži izbor na konkursu rukovoditi najvećim bezbednosnim sistemom.

Policijski oficir Zorana Brđanin je bio najbolje ocenjen kandidat na testu i po ukusu nekoliko članova Vlade, ali je, prema informacijama “Vijesti”, premijer Zdravko Krivokapić insistirao na tome da se pokuša da se postigne konsenzus o tom pitanju.

Osim Brđanina u igri su i šef Operativno-komunikacionog centra Dragan Klikovac, dekan Fakulteta za bezbednost u Banjaluci i bivši šef policije u Budvi i Baru – Vojo Laković i šef Specijalnog policijskog odeljenja Dragan Radonjić.

Prema podacima “Vijesti”, na sastanku u Vladi dogovorili su se da zatraže i operativne provere ANB-a o svim kandidatima koji su ušli u uži izbor.

Sastanak u Vladi završen je oko 21.30 sati, a ostao je dogovor da pregovori o šefu Uprave policije budu nastavljeni u ponedeljak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.