Vijesti: U Nikšiću u nedelju pojačano prisustvo pollicije

PODGORICA – U Nikšiću će u nedelju biti pojačano prisustvo policije, a ako bude potrebe na raspolaganju je i podrška iz ostalih crnogorskih gradova, pišu podgoričke Vijesti.

Koordinator Operativnog tima za kontrolu izbora u Nikšiću Rade Milošević saopštio je u utorak da je bezbednosna situacija uoči lokalnih izbora „umerena ka visokom riziku“ i da će policija i nadležni državni organi oštro reagovati na bilo kakve pokušaje izazivanja nemira.

“Operativni tim za kontrolu izbora u Nikšiću locirao je potencijalne probleme do kojih bi moglo doći u nedelju, na dan izbora. Analizirali smo stanje i sačinili set mera kako bi policija, u slučaju potrebe, mogla adekvatno delovati, ako dođe do ugrožavanja javnog reda i mira i samog izbornog procesa. Tokom izbornog dana, policija će operativno sprovoditi sve mjere,” rekli su podgoričkom dnevniku iz MUP-a Crne Gore.

Iz MUP-a su to rekli u odgovoru na pitanje Vijesti kakav je plan za izborni dan u Nikšiću kako bi se predupredilo kršenje mera, tenzije i incidenti.

Dodaju da će Operativni tim pratiti da li je sve u skladu sa zakonom i reagovati u vezi sa tim.

Istovremeno, Operativni tim je apelovao na građane NIkšića da se uzdrže od slavlja i da ostanu kod kuće.

Na pitanje da li službenici Uprave policije imaju ovlašćenja u Nikšiću da podnose prijave protiv partija i funkcionera za kršenje mera, iz MUP-a odgovaraju potvrdno.

Tokom izborne kampanje je, inače, u Nikšiću bilo više inicidenata koji su se vezivali za predizbornu situaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.