U trendu

Vilić: Nemamo informacije da bi Erdogan mogao biti ugrožen u Sarajevu

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić izjavio je da obaveštajne i policijske agencije u BiH ne raspolažu informacijama da bi mogla biti ugrožena bezbednost turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana tokom njegove sutrašnje posete Sarajevu.

On je naveo da je povodom posete predsednika Turske formiran operativni štab „Prijateljstvo 2018“, u kojem su policijske agencije, Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA), Oružane snage BiH, Služba za poslove sa strancima i Protokol Predsedništva BiH, kao i da su preduzete sve sigurnosne mere kako bi ta poseta prošla u najboljem redu.

„Do sada Štab ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju navedene posete“, kazao je Vilić za sarajevski Dnevi avaz.

Agencija Anadolija ranije danas objavila je vest da su turske obaveštajne agencije dobile dojavu da bi na Erdogana, koji sutra dolazi u posetu BiH, „tokom posete balkanskim zemljama mogao biti izvršen atentat“.

U vesti se ističe da su na osnovu dojava iz različitih izvora službe bezbednosti pokrenule istragu, da su trenutno u toku detaljne obaveštajne aktivnosti, ali da nema konkretnih informacija o danu, lokaciji, kao ni o načinu izvodjenja mogućeg atentata.

Dojava je, kako se navodi, došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.