U trendu

Više od 80 stranih delegacija danas u Srebrenici

Više od 80 stranih državnih delegacija na najvišem nivou i predstavnika međunarodnih organizacija prisustvovaće sutra u Potočarima obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici i pokopu 136 identifikovanih Srebreničana.

Komemoraciji će prisustvovati predsednici Slovenije, Hrvatske i Crne Gore Borut Pahor, Kolinda Grabar-Kitarović i Filip Vujanović kao i premijeri Srbije, Albanije i Turske Aleksandar Vučić, Edi Rama i Ahmet Davutoglu.

Među brojnim visokim zvaničnicima, obeležavanju 20. godišnjice srebreničkog masakra prisustvovaće i ministri spoljnih poslova Kosova Hašim Tači, Makedonije Nikola Poposki i Hrvatske Vesna Pusić .

U delegaciji SAD su bivši predsednik i državna sekretarka Bil Klinton i Madlen Olbrajt, kao i pomoćnica državnog sekretara Viktorija Nuland.
Delegaciju Evropske unije predvodiće visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, a UN zamenik generalnog sekretara Jan Eliajason.

U Srebrenicu dolaze i predsednik Haškog tribunala Teodor Meron, glavni tužilac Serž Bramerc, kao i zamenik tužioca Međunarodnog krivičnog suda Džejms Stjuart.

Počast srebreničkim žrtvama odaće i britanska princeza En.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.