Višković: Republika Srpska – garancija našeg opstanka

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku svim građanima povodom Dana Republike Srpske.

„Danas obeležavamo jedan od najvažnijih datuma u našoj istoriji, rođendan Republike Srpske, koja je garancija našeg opstanka i očuvanja naše slobode, tradicije i identiteta“, naveo je Višković u čestitki.

Dodao je da, proslavljajući Dan Republike, „odajemo počast i izražavamo zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske i koji su položili svoj život da bi mi danas živeli u miru i slobodi“, prenosi RTRS.

Višković je istakao da „njihova žrtva obavezuje da čuvamo Republiku Srpsku, da je dalje izgrađujemo i razvijamo i da u tom duhu odgajamo generacije koje dolaze“.

Višković je istakao da je „ponosan na Republiku Srpsku i njene institucije, jer su u uslovima pandemije virusa korona, kao i drugih nedaća s kojima smo bili suočeni u prethodnim vremenima, kvalitetno odgovorile na sve izazove i svojim odgovornim đelovanjem značajno pomogle u zaštiti života i zdravlja građana i očuvanju naše ekonomije“.

„Uveren sam da će Republika Srpska, u vremenu koje je pred nama, nastaviti da jača ekonomski, i dužnost svih nas je da predano radimo na njenom razvoju i prosperitetu“, navodi se u čestitki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.