U trendu

Višković: Što je više pritisaka, odlučniji smo u odbrani RS

ŠEKOVIĆI – Što se više iz Sarajeva pojačava pritisak na Republiku Srpsku, to su svi u Srpskoj odlučniji da je odbrane i sačuvaju, poručio je danas predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je ocenio da će se pritisci na Republiku Srpsku u narednom periodu sigurno sve više pojačavati, jer, kaže, ne prestaju gotovo 30 godina, te navodi da nije slučajno da se na meti odnedavno našao i predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, prenele su banjalučke „Nezavisne novine“.

Višković je komentarišući predlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Savčiću zbog njegovih istupa u javnosti, rekao novinarima u Kaštijelju kod Šekovića da „Savčić samo radi svoj posao, ali izgleda i to nekima smeta u Sarajevu“.

„General Savčić obavlja svoju funkciju predsednika Boračke organizacije Republike Srpske i redovno se odaziva pozivima Suda i Tužilaštva BiH, pa u čemu je problem?“, upitao je Višković.

On kaže da Savčić, koliko prati njegove izjave, nikada nije pomenuo ni reči u vezi sa njegovim predmetom u pravosudnim institucijama.

Višković je naglasio da „ako oni iz Sarajeva žele pomirenje ili neki zajednički život, onda to što rade nije dobro“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.