Vlada odbila ponudu Savane za preuzimanju Montenegroerlajnsa

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar za kapitalne investicije saopštili su danas da Vlada nije donela odluku o gašenju nacionalne aviokompanije Montenegroerlajns kao i da nije moguće da private ponudu biznismena Veselina Mijača o preuzimanju MA.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je u reagovanju da je nemoguće prihvatiti ponudu vlasnika Savane Veselina Mijača o preuzimanju nacionalne aviokompanije „Montenegro Airlines“ (MA) za jedan euro, a da Vlada otpiše dugove prema državnom budžetu.

Prodaja za jedan euro privatnom investitoru, kako je pojasnio, nije opcija koju u ovom trenutku zakonski propisi dozvoljavaju, te kazao da je prethodna vlast „nezakonitim odlukama potrošila svaki vid državne pomoći koji bi mogao sprečiti današnju agoniju MA“.

Abazović je za TV Vijesti  kazao da poštuje „patriotsku notu“ koju je vlasnik kompanije „Savana“ Veselin Mijač iskazao za spašavanje kompanije, ali i ocijenio da je to urađeno neozbiljno.

„Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo da više brišemo dugove MA“, kazao je Abazović.

„Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije“, ocenio je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci.

„Mi ćemo, kada napravimo kompletnu analizu, pozvali nadležne organe da se pozabave nezakonitim radnjama prethodnih vlada“, kazao je Abazović.

Aviokompanija Montenegro erlajns juče je u celosti obustavila saobraćaj.

Prethodno je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio da će biti formirana nova nacionalna avio kompanija, a da se u skorom roku očekuje stopiranje letova Montenegro Erlajnsa (MA) kao i da su svesni šta znači gašenje kompanije za narednu turističu sezonu.

U medjuvremenu je grupacija „Savana“ predala pismo o namerama Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje „Montenegro erlajnsa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.