VMRO-DPMNE: Janeva zloupotrebila poverenje i ovlašćenja

SKOPLJE – Najveća opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji, VMRO-DPMNE, optužila je šeficu Specijalnog tužilaštva Katicu Janevu za zloupotrebu poverenje i ovlašćenja i ulazak u kriminal, prenosi MIA.

Makedonski mediji pominju šeficu Specijalnog tužilaštva Katicu Janevu kao osumnjičenu u slučaju „Reket“, u kome je makedonski šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 optužen za iznudu više od milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva, u zamenu za oslobađanje od pritvora, čije rešenje bi morala da odobri upravo Janeva.

„Rad Katice Janeve i Specijalnog tužilaštva nije samo obično šminkanje i pokazivanje aktivnosti, kako oni pominju u svojim telefonskim razgovorima. Njihov posao je mnogo ozbiljniji jer uzimaju četiri miliona evra na godišnjem nivou, što su pare od građana, a vidimo da su ih koristili za iznuđivanje dodatnog novca i politički uticaj na neistomišljenike Zorana Zaeva“, navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE.

Iz ove stranke kažu da institucije u Severnoj Makedoniji moraju u celosti da razreše ovaj ogroman skandal u kome je, kako navode, očigledna umešanost Katice Janeve, Zorana Zaeva i mnogih drugih funkcionera vladajućeg Socijaldemokratskog saveta.

„Ovaj skandal predstavlja još jedan dokaz da su Zaev i njegova stranka uništili pravnu državu, narušili ugled Republike Makedonije spolja i ozbiljno ugrozili evropske integracije“, ističe se u saopštenu VMRO-DPMNE.

(Tanjug)

Napišite komentar