U trendu

Voditelj poručio Kolindi: „Greška vam je kardinalna, vi ste žena senzualna“ (video)

Voditelju Senadu Hadžifejzoviću iz BiH zasmetala je izjava hrvatske predsednice o radikalizaciji islama u BiH, pa je seksistički izvređao u središnjoj informativnoj emisiji.

U nedavnom intervjuu za američki Defense News hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je nestabilnost BiH najveća sigurnosna pretnja Hrvatskoj. Uz snažnan ruski uticaj na Republiku Srpsku, Grabar Kitarović je rekla kako se neke druge zemlje upliću u BiH.

„Islam koji smo poznavali u BiH se menja, postaje radikalniji, posebno u seoskim područjima, menja se način života, čak i izgled ljudi u smislu odevanja i ponašanja i mnogo rigidnije interpretacije vrednosti islama“, izjavila je.

Predsednica je pritom pohvalilla Islamsku zajednicu u Hrvatskoj „koja daje daje sve od sebe kako bi upravljala procesima u regiji i izolovala radikale, fundamentaliste“, prenose hrvatski mediji.

Hadžifejzović je na to imao vrlo seksistički komentar. Kolindi je zamerio „anti-klerikalizam“, iznoseći pritom niz mizoginih izjava koje je proglasio „učenjem iz veronauke“.

„Poruka iz veronauke za hrvatsku predsednicu, drugaricu Kolindu. Osoba može, ali ne može religija da postane radikalna. Tumačenja vera su vam banalna. Ne pristaje vam da budete manijakalni niti antiklerikalni. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna. Vi morate da budete intelektualna ličnost. Vi ste osoba senzualna, naša stanja prema vama su veoma emocionalna.

Što se tiče nas Bosanaca, vi ste gospođa fatalna, štaviše žena idealna. Ne kvarite naša osećanja, doduše muški orijentisana prema vama. Drugarice predsednice za mene bi jedan intervju s vama bila zadovoljština nenormalna.“ poručio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.