U trendu

Z. Mamić objavljuje dokaze o podmićivanju sudija

ZAGREB – Nekada čelnik FK Dinamo Zdravko Mamić nastavio je da objavljuje dokaze kojima sudije Županijskog suda u Osijeku, koji ga je osudio na 6,5 godina zatvora, a Vrhovni sud to potvrdio, optužuje za primanje mita i poziva ih da podnesu ostavke, jer je, kako kaže, njihovo vreme isteklo.

Mamić, koji se od kraja 2018. nalazi u BiH, koja je odbila da ga izruči hrvatskom pravosuđu, objavio je dokumentaciju kao dokaze da je, kako navodi, sudiju Zvonka Vekića, njegovu ljubavnicu i njenu ćerku vodio u Dubai na doček Nove godine.

„Pre tri dana pozvao sam korumpiranog sudiju Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta za sebe, svoje ljubavnice i njene ćerke za put u Dubai. Vreme je isteklo…“, poručio je, između ostalog Mamić.

Naveo je da je ceh tog puta njega koštao preko 23.000 kuna samo za let.

Mamić je na svom fejsbuk profilu, uz to ogolio istinu da je sudija Vekić tom prilikom bio u Dubaiju sa ljubavnicom, a njegovoj supruzi poručio da bi sada trebalo da joj bude jasna laž zbog koje njen suprug te Nove godine nije bio kod kuće.

„Ovim putem apelujem na preostale sudije – predsednika Fruteka, sudiju Kvesića, sudiju Bobana i šefa K€$$u da što pre podnesu ostavke jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali bit će vam gore. Vaše vreme je završilo, vreme reforme pravosuđa i naplate vaših greha je stiglo“, napisao je Mamić.

Sudija Vekić je za hrvatski portal Index rekao da je predistražni postupak tajna, ne želeći pritom da komentariše Mamićevu objavu.

Sudija je negirao da mu je Mamić platio kartu za Dubai, kao i da je bio u bilo kakvim odnosima sa nekada prvim čovekom FK Dinamo.

Inače, predsednik Županijskog suda u Osijeku Zvaonko Vrban izjavio je juče da je zatražio pokretanje disciplinskog postupka i suspenziju za sudije Vekića i Darka Krušlina, koji su se, kako je rekao, družili sa Zdravkom Mamićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar