Za šest godina dobio sam devet pretnji smrću

Bošnjački član Predsedništva BiH, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je u poslednjih šest i po godina dobio 30 pretnji od čega devet pretnji smrću, prenose mediji u regionu.

„U poslednjih šest i po godina, koliko sam član Predsedništva BiH, dobio sam 30 pretnji, od toga je devet puta bila pretnja smrću”, kazao je Izetbegović novinarima pred početak sednice Predsedništva SDA u Sarajevu.

On je naglasio da je kod jedne od osoba koje su mu pretile pronađen eksploziv, dodavši da se nalazio i snajperista u blizini njegove kuće.

„O takvim stvarima nisam do sada govorio u javnosti i ne bih da me niste pitali. Takođe nisam samo ja ugrožen, tu je i moja porodica“, rekao je Izetbegović, obrazloživši tako činjenicu da jegova supruga koristi automobile Predsedništva BiH.

Izetbegovićeva supruga Sebija, koja je direktorka Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu, za putovanje u Tuzlu nedavno je koristila službeno vozilo Predsedništva BiH.

Izetbegović je još kazao da će se na sednici Predsedništva BiH razgovarati i o napadu na Adila Osmanovića, potpredsednika SDA i državnog ministra civilnih poslova, u Srebrenici u januaru ove godine.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo SDA zauzeće stav i prema četvorici poslanika ove stranke u parlamentu BiH, koji pre par „oborio“ set reformskih zakona, zbog čega je MMF odgodio da BiH isplati oko 76 miliona evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.