U trendu

Žalbe Gruevskog odbijene, mora na izdržavanja kazne

SKOPLJE – Krivični savet odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda u Skoplju, odbio je večeras žalbe Nikole Gruevskog i njegovih advokata i potvrdio rešenje o izvršenju zatvorske kazne za bivšeg premijera i lidera VRMO-DPMNE.

Gruevski treba da se javi u zatvor „Šutka“ radi izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne u predmetu „Tenk“, javila je MIA.

Makedonsko Sobranje ranije danas nije oduzelo mandat poslaniku vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom.

MIA prenosi da je „za“ predlog Komisije za mandatno-imunitetna pitanja za oduzimanje mandata Gruevskom glasalo 58 poslanika, a 27 se izjasnilo „protiv“. Za oduzimanje mandata bila je potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika.

Ta komisija Sobranja je u sredu većinom glasova preporučila oduzimanje poslaničkog mandata nekadašenjem predsedniku vlade zbog izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne za nabavku luksuznog automobila marke „mercedes“ u predmetu „Tenk“ koji vodi makedonsko Specijalno javno tužilaštvo.

MIA navodi da se današnjom odlukom poslanika ne odlaže izvršenje zatvorske kazne Grueveskom koji je juče trebalo da se pojavi u zatvoru, ali je on zajedno sa advokatima podneo žalbu na izvršenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.