U trendu

Završena blokada, crnogorska Vlada privremeno odustala od izmena odluke o državljanstvu

 Blokada saobraćaja na magistralnom putu Nikšić-Podgorica završena je uz paljenje baklji okupljenih gradjana i himnu Crne Gore.

Oni su ranije danas najavili da će blokade saobraćaja biti obustavljene jer je iz vlade stiglo obaveštenje da na odredjeno vreme povlači izmene koje se odnose na uslove za sticanje crnogorskog državljanstva.

Grupa gradjana je četvrti dan zaredom blokirala saobraćaj na magistralnom putu Podgorica-Nikšić, u mestu Bogetići, zahtevajući od vlade da odustane od najavljenih izmena kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva.

Vlada je prihvatila sugestije da se pre izmena izjasni Skupštinski odbor za izborno zakonodastvo i obave šire konsultacije.

Izmenama Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva se kao jedan od uslova, osim trajnog boravka, računa i privremeni.

Time će se omogućiti da se brže dodje do crnogorskog državljanstva jer se do sada privremeni boravak, koji je trajao pet godina i bio uslov za dobijanje stalnog boravka, nije računao u vreme potrebno za sticanje državljanstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar