U trendu

Zbog lažnih diploma otkazi u Skupštini Grčke

Sedmoro službenika Skupštine Grčke otpušteno je danas pošto je utvrdjeno da su se zaposlili ili napredovali zahvaljujući lažnim diplomama i svedočanstvima, javio je večeras atinski radio SKAI.

Zvanični naučni savetnik u kabinetu bivšeg premijera Kostasa Simitisa od 2011. je bio službenik bez dana studija, mada je tvrdio da je univerzitet završio u inostranstvu, ali to nije uspeo da dokaže, utvrdila je skupštinska komisija.

Ispostavilo se da lažno svedočanstvo srednje škole ima jedna daktilografkinja koja je u Skupštini radila punih 20 godina – od 1996. do danas kada je ostala bez posla.

Lažno srednjoškolsko svedočantsvo je podneo i jedan od šefova skupštinske računovodstvene službe, kao i dvojica pripadnika skupštinskog obezbedjenja, dok su druga dvojica policajaca sebi „popravila“ ocene u svedočanstvima, radi unapredjenja u službi.

Procedura provere sumnjivih diploma i svedočanastava skupštinskog osoblja započela je pre nekoliko godina, a danas su prvi put donete odluke o otpuštanju.

Računajući i danas objavljene, u proceduri je ukupno 15 potvrdjenih slučajeva falsifikata svedočanastava i diploma koji su svi upućeni i tužilaštvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.