U trendu

Živeo kao beskućnik, a u fioci mu pronašli 70.000 maraka

Smrt pacijenta Jove Ćulibrka (68), iz Dervente, na odeljenju pulmologije dobojske bolnice, uzburkala je javnost onog trenutka kad se pročulo da je u njegovim stvarima pronađena torbica sa čak 70.000 maraka (oko 35.000 evra). Slučaj postaje još bizarniji pošto, bar zasada, nikog nema da preuzme pozamašnu svotu novca, jer preminuli nije bio oženjen i nema bližu porodicu.

„Novosti“ saznaju da je iznenađenje tim veće što je Ćulibrk u bolnicu primljen gotovo kao beskućnik, bez zdravstvenog osiguranja i „u zapuštenom stanju“. Rekao je da je rođen u Bosanskom Petrovcu, u Federaciji BiH, da je bivši rudarski tehničar, a po dolasku je prijavio samo deo novca i mobilni telefon.

– Prijavio je i broj telefona komšinice u Derventi, gde je živeo, dodavši da je neoženjen. Rekao je da misli da kod sebe ima dovoljno novca da pokrije lečenje – ispričala je Spomenka Đuranović, glavna sestra odeljenja.

Međutim, iznenađene sestre su u torbici preminulog, uz više koverti i štednu knjižicu, pronašle 70.000 KM, koje im nije prijavio.

Dr Rada Stjepanović je saopštila da je pacijent preminuo u subotu i da je lično kontaktirala s njegovom komšinicom, koja joj je rekla da on, navodno, ima polubraću. Međutim, zasada se niko nije pojavio, a niko mu nije dolazio ni u posetu tokom petodnevnog lečenja.

Novac je odnet u Upravu bolnice, koja je kontaktirala s Centrom za socijalni rad u Derventi, koji će preuzeti telo i organizovati sahranu. Od policije se očekuje da preuzme novac i da dođe do eventualnih naslednika.

„Novosti“ saznaju da se Ćulibrk u Derventu doselio 1995. godine. Njegovi poznanici kažu da se poslednjih godina bukvalno zlopatio i da je životario, gotovo kao beskućnik.

Uglavnom je pio. Kada se pročulo da je prodao stan u Petrovcu, on je govorio da je te pare od prodaje i od višegodišnje zarade već propio. Sada smo šokirani saznanjem da je Jovo kod sebe imao, za nas, „vrtoglavih“ 70.000 maraka. Verovatno je priču da je sve propio lansirao da ga neko ne bi opljačkao – kaže izvor „Novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar