Život u hrvatskim gradovima staje zbog utakmice Hrvatske i Engleske

Fudbalska utakmica Hrvatske i Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva znatno će izmeniti život u hrvatskim gradovima – u vreme njenog odigravanja prodavnice, ugostiteljski objekti i neke kulturne ustanove radiće skraćeno, dok trgovci i ugostitelji nude popuste i nagrade.

Utakmica će biti odigrana sutra od 20.00 na moskovskom stadionu Lužnjiki, a čim je termin njenog odiravanja bio poznat, trgovački lanci počeli su da razmišljaju o promeni radnog vremena.

Prvi je regovao lanac Špar koji je najavio da će sutra u 19.30 zatvoriti sve supermarkete kako bi „svojim zaposlenima omogućio praćenje utakmice“, a potom se i Konzum odlučio na isti potez, navodi Jutarnji list.

„Na taj način želeli smo da omogućimo svim zaposlenima da u društvu porodice i prijatelja imaju priliku da uživo gledaju polufinalnu utakmicu Hrvatske i Engleske i mogućnost istorijskog plasmana u finale“, naveo je Konzum.

Taj trgovački lanac sutra će i nagradjivati kupce – svako ko dodje u bilo koju Konzumovu prodavnicu s nekim navijačkim obeležjem, dobiće 10 odsto popusta bez obzira na iznos.

Na dan utakmice pojedini trgovci nude do 40 odsto popusta, koji kod nekih počinje već danas i traje do četvrtka.

Da rade skraćeno odlučili su i vlasnici zagrebačkog bara Burgeraj koji su za Jutarnji list kazali da zatvaraju ranije jer svi radnici žele da gledaju utakmicu, a firma za to vreme neće ništa izgubiti.

„S druge strane, ljudi će uživati, biti sa svojima i potencijalno imati super uspomenu. Svi mi znamo gde smo bili 1998. kad je Hrvatska ušla u polufinale Svetskog prvenstva. Ako i ove godine bude tako, neka se svi sećamo kako smo uživali sa svojima“, navodi vlasnik Burgeraja.

Dve zagrebačke teretane otkazale su sutrašnje večernje treninge i termine, a još nije poznato da li će fitnes klubovi krenuti istim putem.

I neke kulturne ustanove podredile su svoj raspored fudbalu – glumačka grupa Histrion objavila je da se zbog utakmice odlaže predstava „Grička veštica“, zakazana za sredu.

Gradjani Hrvatske u prilici su da osvoje i vredne nagrade ako pogode rezultat utakmice. Unika (UNIQA) osiguranje za pogodjen rezultat poklanja fudbalski dres, jedan fitnes klub nudi popuste na članarinu, konoba Cesarica u Vodicama nudi besplatnu večeru za dvoje, a škola stranih jezika Lingva Šibenik besplatan jednosemestralni kurs stranog jezika po želji.

Zagrebački aerodrom Franjo Tudjman zamolio je putnike, koji u Moskvu putuju sa četiri čarter leta, da dodju najmanje 2,5 sata pre poletanja jer se očekuje da sreda bude najprometniji dan u sezoni, prenosi Hina.

Na stadionu Lužnjiki koji prima 78.000 gledalaca, navijačke snage mogle bi da budu izjednačene – i hrvatski i engleski mediji navode da se očekuje dolazak po 10.000 navijača.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike