U trendu

Životna priča žene pronađene na Krku: Družila se sa slavnima, njen nakit nosila je Bridžit Bardo

Hrvatska policija potvrdila je da je žena koja je 12. septembra pronađena na Krku slovačka državljanka Danijela Adamcova, a u javnost su dospeli mnogi zanimljivi detalji o životu žena koja je pronađena sa vidljivim povredama, a sama nije znala ko je i odakle dolazi.

Adamcova je godinama živela u SAD-u i bila deo sveta poznatih i slavnih. Njen nakit nosile su neke od najvećih svetskih zvezda, uključujući Bridžit Bardo, Dajanu Ros, Barbaru Strejsend i glumce hit-serije “Prijatelji”. Međutim, 2000. godine vratila se u Slovačku, a o svom životu govorila je 2008. u intervjuu za portal My Trenčin. Kako je rekla, u Ameriku je otišla 1984. godine, kada joj je bilo 19 godina.

– Planirala sam da odem u Australiju ili na Novi Zeland, to je bio moj plan. Osoba koja mi je sredila vize u zadnji čas me je nagovorila na Ameriku. Zvala sam sestru i prijatelje da idu sa mnom, ali niko nije hteo pa sam otišla sama – prisetila se Danijela. U SAD-u nije nikoga poznavala, ali put je ipak odveo u Los Anđeles, gde je započela novi život. Najpre je uz podršku imigracione službe dobro naučila engleski, zatim je radila kao dadilja i domaćica, a nakon godinu dana uspela je da dobije posao u agenciji za nekretnine i pronađe sopstveni stan.

– Odlučila sam da studiram na Modnom institutu za dizajn u Santa Monik i, smer Modni dizajn i umetničko slikarstvo, specijalizirajući se za ručno pravljeni nakit. Zatim sam se zaposlila u zlatari. U Americi se, osim mašinski izrađenog nakita, ručno izrađuje i nakit u posebnim zlatarama. U zlatari u kojoj sam radila prodavali su se skupi dizajnerski komadi, pa sam počela i sama da ga izrađujem, najprije od jeftinijih materijala, a zatim, kako sam sticala više iskustva, tako i nakit od pravih bisera, zlata, srebra, dragog i poludragog kamenja – kazala je Danijela koja je preko prijatelja došla u kontakt s ljudima iz filmske industrije i počela da pozajmljuje svoj nakit za snimanje filmova i serija.

– Ogrlica od sitnog kamenja u obliku cveća pojavila se na vratu glumice u seriji Sabrina, mlada veštica. Protagonisti serije Prijatelji takođe su tokom snimanja nosili moj nakit. Volela ga je i Dajana Ros, koja je jednom prilikom kupila čak pet komada – rekla je Adamcova i dodala kako su njen nakit nosile i Bridžit Bardo, Barbara Strajsend i zvezde televizijske serije „Melrouz Plejs“.

– U početku sam nakit doživljavala kao hobi. Imala sam drugi posao, nisam se puno trudila da se ističem. Ali poslednje dve godine pre povratka u Slovačku ipak sam živela isključivo od proizvodnje nakita, nakon što sam ga poslala na izložbe u Japan, Njujork i Hong Kong – rekla je Daniela koja se u Slovačku vratila nakon prekida veze i vođena željom da bude bliže porodici i prijateljima.

– Nisam planirala da ostanem toliko dugo u Slovačkoj. Skoro osam umesto planirane tri godine. Ovde imam porodicu i prijatelje koje jako volim. Ne mogu reći da imam težak život. Međutim, to je rutina. Nedostaje mi sunce i more. Bez mora sam kao ptica bez krila – rekla je Daniela. Nakon tog intervjua Adamcova se vratila u Ameriku, ali ostaje nepoznato kako je završila na ulici. Naime, Nina Smidt iz Los Anđelesa javila se portalu Total Croatia News i ispričala kako Danijelu dobro poznaje, ali da se nisu čule od 2015. godine kad je Adamcova navodno otišla iz Los Anđelesa u Irsku.

– Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za kompaniju u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Anđelesu 2015. Kompanija je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Danijela je često bila u skloništima za žene. Rekla nam je da želi da ode u Irsku, gde ima dobrog prijatelja s kojim može da živi. U julu  2015. otišla je u Irsku i to je bilo poslednje što smo čuli o njoj – ispričala je Nina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar