U trendu

Zoran Milanović se izvinio austrijskom kolegi

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izvinio se danas austrijskom kolegi Aleksanderu van der Belenu zbog toga što je komentarišući epidemiološke mere u toj zemlji rekao da je to fašizam.

„Dakle, ove odluke ne donosi nikakva nauka, nije nikakva zavera, nikakav pakleni plan da da budemo uništeni… Ovo je impuls koji od nekud dolazi. Austrijski predsednik je moj prijatelj, izvinjavam se na izjavi o tome da se tamo događa fašizam. On je liberalan i zemlja koja njega takvog liberalnog i zelenog izabere ne može biti fašistička. Ali neki političari se ponašaju inertno, sporo razmišljaju, kao Bosut su, to se tako kaže kad je neko spor“, rekao je Milanović novinarima u Našicama.

Hrvatski ministar odbrane odustao, a predsednik Zoran Milanović se obratio medijima

Zbog najnovijeg neslaganja sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem o prisustvu novinara na ceremoniji ispraćaja hrvatskog kontigenta OS u misiju Kfor na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane Mario Banožić je odustao od odlaska u u kasarnu u Našice, a šef države se nakon ceremonije obratio novinarima čije prisustvo nije želeo.

U kasarni u Našicama, naime, danas je obavljena svečana ceremonija ispraćaja hrvatskog kontigenta u misiju Kfora na Kosovu i Metohiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar