U trendu

Zvizdić odgovorio Makronu: BiH nije nikome pretnja

Povodom izjave predsednika Francuske Emanuela Makrona da je „Bosna i Hercegovina… tempirana bomba koja otkucava ‘tik-tak’ “ jer se „suočava s problemom džihadista Islamske države, povratnika s ratišta“, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić je danas izjavio da „BiH nije pretnja nikome“.

Zvizdić je u pisanoj izjavi istakao da su medjunarodne institucije i agencije, kao i Stejt department SAD „vrlo jasno konstatovali da je BiH postigla značajan napredak u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma“. 

On je naveo da je zaustavljen odlazak gradjana BiH na strana ratišta, i da bilo koji gradjanin BiH nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu bilo gde u svetu.

„To govori o našoj ozbiljnoj posvećenosti borbi protiv terorizma“, napisao je Zvizdić i dodao da je „BiH vrlo kredibilan partner u borbi protiv terorizma i partner u globalnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države“.

Predsedavajući Saveta ministara BiH naveo odao da iz BiH na strana ratišta nije otišlo „niti manje, niti više gradjana nego iz bilo koje države regiona Zapadnog Balkana ili Evrope“.

„Zbog toga Bosna i Hercegovina nije i neće biti bilo kakva pretnja“, ocenio je Zvizdić.

On je naveo da smatra da podatke o pitanjima terorizma sve države treba da dobiju direktno od ovlašćenih institucija i agencija BiH, jer su samo to, kako je rekao, „pravi i relevantni fakti, odnosno pravi podaci koji mogu biti provereni“.

„Informacije nikako ne treba uzimati od onih koji su nedobronamerno orijentisani prema BiH i koji takvim izjavama nanose nemerljivu štetu medjunarodnom ugledu i kredibilitetu BiH, koja se nalazi u fazi i evropskih i NATO integracija“, zaključio je predsedavajući Saveta ministara BiH.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Bosna i Hercegovina je „tempirana bomba“ i „paklena mašina“ koja otkucava,(posebno zbog povratka džihadista), problem nisu Milorad Dodik i Srbi, nego ratnici džihada koji se u sve većem broju vraćaju sa sirijskog ratišta u Bosni i Hercegovini . Oni su opasnost ne samo po Bosnu i Hercegovinu i region, nego i za celu Evropu. ,francuske službe bezbednosti u Bosni i Hercegovini imaju dovoljno informacija o svemu što se dešava“ .D O D I K i Srbi OSVETLALI OBRAZ,….

Napišite komentar