U trendu

Akcija pošumljavanja Beograda od 17. novembra

BEOGRAD – Velika akcija pošumljavanja Beograda počeće 17. novembra, a uporedo s njom i akcija „Drvo generacije“, u okviru će koje prvaci u osnovnim školama posaditi po jedno drvo koje će čuvati osam godina, najavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Svaka sledeća generacija će imati svoje drvo sa posebnim imenom, a javne ličnosti će posredstvom aplikacije pozivati građane da učestvuju u sadnji.

Petronijević je podsetio da su urbanističkim planovima određene zelene zone i mesta gde se sadi drveće, kao i da je cilj Grada da, kada je reč o nivou pošumljenosti dođe do 25 odsto.

On je dodao da svi koji žele da učestvuju u sadnji drveća u Beogradu mogu da se prijave „Zelenilu – Beograd“ i da izaberu mesto i vrstu sadnice, a u akciji učestvuju i „Srbijašume“.

„Na ideju da realizujemo ove akcije došli smo nakon poplava u Borči, kada smo videli kako se odnosimo prema okolini, prema kanalima koji su zatrpani i zato smo i krenuli sa edukacijom da se smeće ne baca van mesta koje je za to određeno“, rekao je Petronijević za TV Hepi, a saopštila Gradska uprava.

Dodao je da će u akciji učestvovatu i veliki broj javnih ličnosti, glumaca, muzičara, što će, nadaju se, uticati da akcija bude masovna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.