Amerikanac novi savetnik u kabinetu Vučića

Tim savetnika premijera Aleksandra Vučića pojačan je mladim američkim stručnjakom Zakarijem Herisom, koji je zadužen za specijalne projekte, piše današnji „Blic“.

Foto: Beta

Foto: Beta

Pozivajući se na izvor blizak kabinetu Vučića, list piše da 28-godišnji stručnjak, iako mlad, ima veliko međunarodno iskustvo, radio je na konsultantskim i savetničkim poslovima u više država sveta, a angažovale su ga povremeno institucije iz Rusije, Turske, Saudijske Arabije i BiH.

Navodi se da je njegovo prvo zvanično pojavljivanje u svojstvu savetnika premijera bilo u našem konzulatu u Čikagu 12. oktobra, na poslovnom forumu „Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajamna podrška“.

Heris je završio fakultet za međunarodne studije na istraživačkom univerzitetu „Džon Hopkins“ u Baltimoru. Radio je mnoge studije iz oblasti privrede, ekonomije, energetike. U kabinetu je zadužen pre svega za uspostavljanje kontakata s američkim investitorima i vlastima, ali i za definisanje srpske strategije o nekim važnim privrednim i ekonomskim pitanjima“, naveo je izvor Blica.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

  • Radoskav Radovic

    Neka uzme Olbrajtovu, pa kad je mogo Bler, moze i ona, istina malo je kabasta, pa neka od dvije naprave jednu stolicu, a mogao bi da uzme i Vesli Klarka da joj pravi caj sa rumom, sto nas narod kaze:“Kad se kosi nek se mrsi“.

  • ZORAN BOJANIĆ

    Imali smo mi i ministra finansija Lazu, koji je imao te godine. Trebalo bi ipak da uzme nekog mlađeg, recimo sa druge godine fakulteta!!

Ostavite komentar