najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Amerikanac novi savetnik u kabinetu Vučića

Tim savetnika premijera Aleksandra Vučića pojačan je mladim američkim stručnjakom Zakarijem Herisom, koji je zadužen za specijalne projekte, piše današnji “Blic”.

Pozivajući se na izvor blizak kabinetu Vučića, list piše da 28-godišnji stručnjak, iako mlad, ima veliko međunarodno iskustvo, radio je na konsultantskim i savetničkim poslovima u više država sveta, a angažovale su ga povremeno institucije iz Rusije, Turske, Saudijske Arabije i BiH.

Navodi se da je njegovo prvo zvanično pojavljivanje u svojstvu savetnika premijera bilo u našem konzulatu u Čikagu 12. oktobra, na poslovnom forumu “Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajamna podrška”.

Heris je završio fakultet za međunarodne studije na istraživačkom univerzitetu “Džon Hopkins” u Baltimoru. Radio je mnoge studije iz oblasti privrede, ekonomije, energetike. U kabinetu je zadužen pre svega za uspostavljanje kontakata s američkim investitorima i vlastima, ali i za definisanje srpske strategije o nekim važnim privrednim i ekonomskim pitanjima”, naveo je izvor Blica.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Radoskav Radovic

    Neka uzme Olbrajtovu, pa kad je mogo Bler, moze i ona, istina malo je kabasta, pa neka od dvije naprave jednu stolicu, a mogao bi da uzme i Vesli Klarka da joj pravi caj sa rumom, sto nas narod kaze:”Kad se kosi nek se mrsi”.

  2. ZORAN BOJANIĆ

    Imali smo mi i ministra finansija Lazu, koji je imao te godine. Trebalo bi ipak da uzme nekog mlađeg, recimo sa druge godine fakulteta!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike