Basta: Grejaćemo se jeftinije i zdravije

BEOGRAD – Moći ćemo da se grejemo jeftinije i zdravije u Beogradu kada se realizuje kapitalni energetski infrastrukturni projekat toplodalekovoda od TENT-a u Obrenovcu do toplane „Novi Beograd“, izjavio je u intervjuu za „Novosti“ direktor „Beogradskih elektrana“ Rade Basta.

„Reč je o jednom od najznačajnijh nacionalnih energetskih projekata koji će povezivati proizvodne kapacitete „Elektroprivrede Srbije“ i „Beogradskih elektrana“.

Stratešku važnost ovog, jednog on najznačajnijih energetskih projekata prepoznali su vlada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gradski čelnici i proglašen je projektom od nacionalnog interesa. „A kako i ne bi kada će njegovom realizacijom nastati značajne uštede za građane, državu i grad Beograd“, rekao je Basta za „Novosti“.

Prema njegovim rečima, „Beogradske elektrane“ mogu da uštede i do 30 odsto, a još je važnije da će se trošiti i manje energenata, pa samim tim će se smanjiti i emisija štetnih materija.

Objašnjava da će za realizaciju projekta biti potrebno oko sedam godina.

„Ovaj projekat će značajno doprineti rastu naše ekonomije i rastu BDP-a i, podvlačim, doneti ogromne uštede“, rekao je Basta.

Upitan o svojim rezultatima u proteklih godinu dana, koliko se nalazi na čelu „Beogradskih elektrana“, Basta kaže da su za sve uspehe zaslužni zaposleni u preduzeću.

„I u najgorim vremenskim uslovima spremni su da izađu na teren i da u rekordnom vremenu reše bilo koji problem, kako bi naši građani što kraće bili bez grejanja u najhladnijim mesecima. Tek onda ide rukovodeći tim, pa moja uloga, da svakom zaposlenom omogućim odgovarajuće uslove da maksimalno doprinese uspehu“, rekao je Basta.

Dodaje da „Beogradske elektrane“ svake godine iz sopstvenih izvora ulažu znatna sredstva u investicione radove u cilju poboljšanja stabilnosti i kvaliteta proizvodnje, kao i isporuke toplotne energije.

„Naši prioriteti su energetska stabilnost Srbije, sigurnost snabdevanja, ispunjenje ekoloških obaveza, modernizacija, ekonomska održivost i dalja realizacija investicija“, kaže Basta.

Na mreži „Beogradskih elektrana“ je oko 311.000 stanova, 9.000 poslovnih objekata.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Opet nista bez pominjanja njegove Preuzvisenosti i wi samo zahvaljujuci njemu eto imacemo nesto sto je zamisljeno jos pre trideset godina. Nista novo da smisle (pitanje je dali to i znaju) vec samo realizacija vec zapocetog a onda se hvale kako samo zahvaljujuci njima radimo nesto. SIC>

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike