U trendu

Bastaća, venčani kum i saradnik optužio za korupciju i nasilj

BEOGRAD – Lazar Lešnjak, bivši član Opštinskog veća Starog grada i kum predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, na snimku koji je jutros emitovan na Studiu B izneo je tvrdnje da je Bastać učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju na toj opštini, i da ga je Bastać zbog toga jednom prilikom pretukao.

Lešnjak je, rekao kako je pratio bespravnu gradnju u opštini, za koju je navodno plaćano hiljade evra, te naveo da je Bastać uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, kao i da mu je novac donošen u kovertama.

Dalje, Lešnjak, koji je i bivši član Opštinskog veća Starog grada, naveo je da je, mučen i pretučen, zbog toga što jednu od koverti sa novcem nije doneo.

Tvrdi da ga je Bastać najpre vezao, udarao pesnicama po glavi i mučio, kao i da je sve to trajalo cele noći.

Na kraju mu je, tvrdi, zapretio da o svemu tome ne sme nikome ništa da kaže, niti da obavesti policiju, uz prenje njegovoj porodici.

Lešnjak je isrpičao da se sa Bastaćem poznaje od 2006. godine, da su se upoznali u Demokratskoj stranciS, i da sukasnije postali venčani kumovi.

„Kao njegov kum, pratio sam bespravnu gradnju na Starom gradu, i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koje sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku. Tih koverata je bilo desetak i radi se o sumi od nekoliko hiljada evra“, rekao je Lešnjak.

Kako kaže, pratio je bespravnu gradnju u Starom gradu, a bilo je 10-ak primera u njegovom mandatu.

„Jednu od koverti zadržao sam za sebe i tu kreće pakao”, rekao je Lešnjak.

Ispričao je da ga je Bastać pozvao na sastanak te noći, kojem su prisustvovala još dva muškarca. Kada je vezao Bastać im je , kaže, rekao: „Sada ćemo da igramo jedan kviz, postavljaću vam pitanja

Posle dva ili tri pitanja, navodi dalje Lešnjak kada su druga dvojica prisutnih,Dejan i Andrej,odgovorili da ne poznaju osobu naredndu koju je naveo, obojicu je odvezao, a njega ostavio.

„Bio sam udaran prvo onim kanapom za preskakanje, šiban po telu. U jednom trenutku sam pao sa stolicom dole, ležao jedan period na podu”, rekao je Lešnjak između ostalog.

Kako navodi, najteže mi je palo te noći da li će se živ vratiti, plašio se šta će biti sa njim i njegovom porodicom.

„isam smeo ništa da kažem policiji da ne bih imao gadne probleme ja i moja porodica Bastać mu je zapretio da nikome ne sme da priča o tome šta mu se dogodilo – ispričao je Lešnjak.

Inače, Bastać je pre 15 godina postao član DS, a 2004. godine postaje odbornik Skupštine opštine Stari grad.

Na izborima u aprilu 2016. bio je nosilac liste DS „Čuvari Starog grada“, koja je na toj opštini osvojila najveći broj mandata, a u maju te godine izabran je za novog predsednika opštine.

Sada je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, jednog od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.